Bonniers Trafikskola Online

Plugga körkortsteori på bästa sätt

Plugga körkortsteori på bästa sätt

Att ta tag i teorin och börja plugga inför det skriftliga körkortsprovet, är för de flesta den största utmaningen under hela körkortsutbildningen. För att åtminstone försöka underlätta denna process, tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips på hur du kan plugga körkortsteori på bästa sätt.

Innehåll

- Godkänt teoriprov – ett måste
- Sätt upp en studieplan
- Plugga inför teoriprovet

Godkänt teoriprov – ett måste

För att få ditt efterlängtade körkort måste du dels genomföra en godkänd uppkörning, men också skriva ett godkänt teoriprov. För att kunna skriva ett godkänt teoriprov krävs det att du besitter både breda och djupa kunskaper om livet på vägen. Något som inkluderar allt ifrån trafikregler och vägskyltar till miljövänlig körning (Ecodriving).

Nedan delar vi därför med oss av våra bästa pluggtips – så att du kan skriva ett godkänt teoriprov på första försöket!

Sätt upp en studieplan

Det första steget för att kunna plugga körkortsteori på bästa sätt, är att sätta upp en studieplan. I vilken du planerar för vilka metoder du ska använda och hur mycket tid du ska avsätta för pluggandet.

Lär du dig bäst genom att delta i teorilektioner på en trafikskola? Eller föredrar du att plugga på egen hand med hjälp av teoriböcker eller körkortsfrågor på nätet? Kanske lär du dig bäst av att kombinera flera av dessa metoder?

I slutändan är det du som känner dig själv bäst och kan bestämma vilken eller vilka studiemetoder som är lämpligast för just dig. På Bonniers Trafikskola brukar vi dock rekommendera att du kombinerar ett par lektioner på en trafikskola med teorifrågor online.

Något som också kan vara bra att påminna dig själv om, är att avsätta tillräckligt med tid för studierna. Börja plugga i god tid innan du ska skriva provet och inte ett par veckor innan. På så sätt ger du dig själv chansen att studera i lugn och ro, vilket ökar chanserna för att lyckas skriva ett godkänt teoriprov!

Plugga inför teoriprovet

När du väl har utformat en studieplan, är det dags att börja studera inför provet. Känner du dig osäker på huruvida du kommer att klara allt på egen hand, eller också vill få en bra grund att stå på, rekommenderar vi att du tidigt genomför ett par teorilektioner på en trafikskola.

Därefter föreslår vi att du fortsätter studierna på egen hand och tar hjälp av våra körkortsfrågor online. Vi anser att dessa är roligare och effektivare än den vanliga körkortsboken. Med våra frågor känns inte materialet för överväldigande samtidigt som du orkar behålla fokus längre.

Något som också är fördelaktigt med frågor online, är att du smidigt får tillgång till statistik över sådant som du behöver fokusera lite extra på. En annan sak som har visat sig hålla motivationen uppe samtidigt som inlärningsperioden förkortas avsevärt.

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att göra ett förbestämt antal frågor dagligen. Bestäm dig redan i planeringsstadiet för att genomföra t.ex. 50 frågor om dagen. På så sätt får du en bra kontinuitet och håller informationen färsk i huvudet. Med andra ord minimeras riskerna för att glömma bort något.

Där har du det – våra tips för att plugga körkortsteori på bästa sätt. Glöm inte heller att läsa våra andra artiklar där vi delar med oss av information som kan komma väl till hands under provet!