Bonniers Trafikskola Online

Blogg

I Bonniers Trafikskolas blogg kommer vi att dela med oss av nyttig information och lärorika tips till dig som ska ta körkort!

Vägmarkeringar - Vad är det?

Har du funderat över vad vägmarkeringar är? Eller behöver du finslipa dina kunskaper om dem? Då är denna artikel helt rätt för dig!

Läs mer…

vägmarkeringar

Förbudsmärken - vad gäller?

Ifall du är i takt med att ta körkort eller bara vill fräscha upp minnet med trafikregler, är det en bra idé att hålla lite extra koll på förbudsmärken. Men vad är egentligen ett förbudsmärke och vad innebär de?

Läs mer…

förbudsmärken

Bilars klimat- och miljöpåverkan

Klimathotet växer världen över och fordonstrafik står för stora utsläpp av koldioxid, det påverkar naturen och miljön negativt. Dessa utsläpp bidrar även till växthuseffekten. Vi fördjupar oss i ämnet och hjälper körkortstagare klara de miljörelaterade frågor som finns med i kursplanen för B-körkort.

Läs mer…

bilars klimat- och miljöpåverkan

Människan i Trafiken

Trafiksäkerhetsfrågor är en central del av lärandet när man ska ta körkort, minst lika viktigt är människan och hur vi agerar och påverkas i trafiken. För att få ökad inblick i varför vissa situationer uppstår i trafiken och hur man kan göra för att undvika dem tar vi en närmare titt på människan bakom ratten.

Läs mer…

trafiksäkerhetsfrågor

Körkortstillstånd - information, fakta & ansökan

Ifall du planerar att ta körkort är det viktigt att först ansöka om ett körkortstillstånd. Om du är osäker på vad ett körkortstillstånd är eller hur du ansöker om ett, så har du kommit helt rätt. I denna guide kommer vi bland annat att gå igenom:

• Vad ett körkortstillstånd är
• Vad ett körkortstillstånd kostar
• Vad du behöver för att ansöka om ett körkortstillstånd
• Hur du går tillväga för att ansöka om ett körkortstillstånd
• Hur länge ett körkortstillstånd är giltigt

Läs mer…

Körkortstillstånd

Ecodriving - kör sparsamt & spara bränsle

Sedan 2007 har Ecodriving ingått som ett moment i den svenska körkortsutbildningen för att sprida kunskap om denna fantastiska teknik som kan göra att du förminskar din bränsleförbrukning med hela 10–20 procent. Men vad innebär egentligen Ecodriving och varför är det viktigt?

Läs mer…

ecodriving - hur gör man?

Halkkörning - våra 4 bästa tips

Har du någonsin kört halkkörning eller suttit i en bil när någon annan har gjort det? Då vet du hur det känns när bilen plötsligt börjar bli svårare att kontrollera. Svängarna går långsammare och bromsen kanske inte tar alls. När det är halt ute är det mycket svårare att köra bil än vid andra underlag; särskilt när halkan beror på is men även regn kan ibland bidra till halka. Halt kan det också bli om kemiska ämnen har spillts ut på underlaget som bilen kör på.

Läs mer…